U bent hier: Home Essentials Zorgplanner
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg

Thuiszorg teruggebracht tot de essentie

Wanneer je aan thuiszorg denkt, dan denk je niet direct aan ICT. Toch kan een moderne thuiszorgorganisatie niet zonder een ondersteunend softwarepakket dat overzicht biedt en de kwaliteit van de zorg helpt waarborgen. De tijd van planborden en papieren memo’s ligt immers echt wel achter ons anno 2017. Maar de ene thuiszorgorganisatie is de andere niet en net zoals je zorg op maat wil bieden aan je cliënten, wil je ook een softwarepakket dat precies dat biedt wat je nodig hebt en niet meer. Teruggebracht tot de essentie dus.

Een nieuw systeem

Pixelbyte verzorgt al jaren de ICT ondersteuning van Privazorg Groene Hart & Utrecht. Toen directrice Linda Nefs ons vroeg om met haar op zoek te gaan naar een nieuw ondersteunend softwarepakket, ontdekten we dat er geen bestaand programma bestond dat aan de wensen voldeed. De pakketten die we getoetst hebben waren te uitgebreid en daardoor te kostbaar, doordat deze voor een te brede groep aan thuiszorgorganisaties waren gemaakt. Binnen een dergelijk systeem zouden Linda en haar teams de helft van de functies niet gebruiken. Dat zou zonde zijn, daarom besloten we samen met Linda een pakket op maat te ontwikkelen voor haar thuiszorgorganisatie. De Essentials Zorgplanner (EZ) was geboren.

Lancering versie 2 en de website

Versie 1 van de Essentials Zorgplanner ging eind 2016 online. Deze eerste versie was technisch gezien 100% in orde. De front-end uitstraling was echter nog niet zoals we het graag wilden zien. Het afgelopen half jaar is het programma doorontwikkeld tot een nieuwe versie met daarbij een nieuwe website, die afgelopen week is gelanceerd. Je kunt de website hier vinden (klik op het logo):

Essentials Zorgplanner Logo

Gemak dient de zorgverlener

De Essentials Zorgplanner is specifiek ontwikkeld voor de thuiszorg en stelt de zorgverlener in staat zoveel mogelijk zelfsturend te werken. Het is een eenvoudig systeem om mee te werken met een overzichtelijk dashboard. Linda: ‘onlangs had ik een van onze oudste medewerksters aan de telefoon, 70 jaar oud. Ze vertelde enthousiast over hoe prettig ze de Essentials Zorgplanner vindt werken. Ze had haar hele planning voor twee weken in no-time voor elkaar in het systeem, zonder dat ze uitleg had gekregen hoe het werkt. Dat geeft mij het vertrouwen dat de software intuïtief goed werkt.’

Twee niveaus

Waar andere pakketten slechts gericht zijn op de coördinator van een thuiszorgteam, biedt de Essentials Zorgplanner functies aan op twee niveaus: de coördinator en de zorgverlener.

1. De coördinator
De coördinator houdt de vinger aan de pols via de Essentials Zorgplanner. Hij/zij voert nieuwe cliënten in het systeem in, controleert de planning van de zorgverleners en accordeert de door hen geschreven memo’s over de cliënten. Wanneer een zorgafspraak niet ingevuld wordt is dat direct zichtbaar in het systeem en kan de coördinator actie ondernemen. Het dashboard geeft aan welke memo’s nieuw zijn en beoordeeld moeten worden. Een handige routetool gebaseerd op Google Maps kan benut worden om op een efficiënte manier zorgverleners aan cliënten te koppelen.

2. De zorgverlener
Hij/zij voert de planning in en schrijft memo’s over de cliënten naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de zorgafspraken. Binnen de Essentials Zorgplanner kunnen meerdere zorgverleners aan een cliënt gekoppeld worden, en kunnen die zorgverleners met elkaar communiceren via memo’s en documenten. Zowel wijkverpleging als WMO zorgverleners kunnen op die manier een oogje in het zeil houden en elkaar op de hoogte stellen als er extra aandachtspunten zijn.

Andere voordelen

Tegenwoordig werken zorgverleners vaak op mobiele apparatuur op locatie, zoals op een mobiele telefoon of tablet. De Essentials Zorgplanner is volledig ‘responsive’ en functioneert dus goed op mobiele apparaten. Het pakket heeft geen implementatiekosten en is maandelijks opzegbaar. We zijn zo overtuigd van de waarde van dit product, dat we een ‘niet goed geld terug’ garantie bieden.

Linda: ‘versie 2 werkt nog veel makkelijker dan de oude versie. Zelfs met de oude versie hebben we al gemerkt dat de communicatielijnen korter zijn en de kwaliteit van zorg omhoog gaat. Binnen de zorg is vroege signalering enorm belangrijk, maar hoe stuur je daar op aan? Dit programma maakt het mogelijk.’

De medewerkers van de huishoudelijke zorg bezoeken de cliënten over het algemeen vaker dan de thuiszorgmedewerkers. Zij signaleren dus vaak als eerste als er iets aan de hand is. Met de Essentials Zorgplanner kunnen alle zorgverleners van een cliënt snel en makkelijk met elkaar communiceren. Ze merken hoe prettig dat werkt en gaan het steeds vaker gebruiken. Op die manier wordt er steeds sneller actie ondernomen en sneller zorg geboden waar nodig. Linda: ‘dat is enorm waardevol, al is het in sommige gevallen maar om eenzaamheid te doorbreken.’

 

Snel hulp nodig?

PrivaZorg heeft een landelijk netwerk van steunpunten.
Elk steunpunt heeft een zorgcoördinator bij wie u kunt aankloppen met vragen over de thuiszorg in uw regio.

Voor de regio Utrecht en Groene Hart kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator van deze regio:
PrivaZorg Utrecht en Groene Hart
T: 030 - 63 65 302
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Voor andere steunpunten verwijzen wij u graag door naar de algemene website van PrivaZorg.
Klik hier voor een overzicht.
 

Copyright 2011 PrivaZorg Utrecht en Groene Hart  © | Dislaimer | Realisatie: W-bizz  | Webhosting: IDNO